1515
Annons
HEXICON: STARTAR SAMRISKBOLAG MED GREKISKA EAMAA (NY)

(Tillägg: från tredje stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Hexicon, som verkar inom utveckling av flytande vindkraftsparker, har startat ett samriskbolag med det lokala grekiska bolaget Eamaa. Samriskbolaget, som har fått namnet Hexicon Power, ska utveckla flytande vindkraftsprojekt utanför Greklands kust.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Anledningen till att samriskbolaget startas är att ett nytt juridiskt ramverk för landets havsbaserade vindkraft väntas komma på plats i år.

"Grekland har stor potential för flytande vindkraft med några av de bästa vindarna i Europa /…/ Vi ser stora möjligheter i Grekland, ett land som är mitt i omställningen från fossila bränslen till förnybara energikällor", kommenterar Hexicons vd Marcus Thor.

Enligt Hexicon håller den grekiska regeringen nu på med att implementerar en ny nationell plan där bland annat 60 procent av energimixen ska komma från förnybara källor till 2030.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera