1515
TESLA: "KOMMER EJ VARA HERRE PÅ TÄPPAN FÖR ALLTID" – EX-LEDAMOT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tesla kommer inte vara herre på täppan för alltid i elbilsbranschen, sedan konkurrensen hårdnat med flera tunga satsningar av branschveteraner som General Motors och Volkswagen, enligt före detta Tesla-styrelseledamoten Steve Westly.

Den före detta ledamoten fällde sina kommentarer om Tesla i CNBC:s program Power Lunch, där han också tryckte på att han har all respekt för det arbete som vd Elon Musk lagt ned och hur Tesla lyckats bli världsledande.

"Jag kan inte tänka mig hur ett bilföretag skulle ha kunnat presterat bättre än Tesla har gjort", sade han.

Han pekade också på att Tesla fortsatt har höga ambitioner med en tidshorisont på flera år, bland annat en 50-procentig tillväxt i fordonsleveranstermer.

"Inget annat bilföretag i världen siktar så högt. Men med det sagt kommer Tesla inte vara herre på täppan inom eldrivet för all framtid", sade han.

Silicon Valley-företaget har inte bara stött på konkurrens från sektorns äldre spelare. Också en rad kinesiska tillverkare har gått fram starkt, bolag som Nio, Xpeng och Byd.

Steve Westly menar att Tesla halkat ned till fjärde störst i Europa, en nyckelmarknad.

"Tesla måste nu jobba dubbelt så hårt för att konkurrera", sade han.

I tisdagens handel sjönk Teslas aktie med 4,5 procent och i onsdagens förhandel fortsatte aktien ned till kursen 683:50 dollar trots en riktkurshöjning från UBS till 730 dollar från 325 dollar.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?