1515
BÖRSEN: VÄNTAS ÖPPNA TORSDAGENS HANDEL PÅ PLUS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att inleda torsdagens handel uppåt, i linje med övriga Europa. Clas Ohlson har lämnat försäljningssiffror för september och Storytel har lämnat preliminära siffror för det tredje kvartalet.

Vid klockan 8.30 indikerade förhandeln hos IG-Markets en öppning för svenska storbolagsindexet OMXS30 uppåt med 1,3 procent. Ute i Europa noterades terminerna för tyska DAX och franska CAC40-terminen 1,4 procent.

I USA återhämtade sig börserna efter en initial nedgång och stängde på plus på onsdagen. Som mest var bred S&P 500 ned nästan 1,3 procent men stängde upp 0,4 procent.

SEB noterar i ett morgonbrev att risksentimentet fick en knuff uppåt efter att senatens minoritetsledare Mitch McConnell sa att han förhandlar med majoritetsledaren Chuck Schumer om förslag att höja gränsen för skuldtaket.

Asienbörserna följde USA uppåt och Hang Seng i Hongkong fick draghjälp av teknikjättarna Tencent och Alibaba som var upp 3 till 6 procent.

Clas Ohlsons totala försäljning ökade med 6 procent under september och den organiska försäljningen ökade med 5 procent. Analytikerna hade väntat sig en total försäljning på 5,1 procent och en organisk försäljning på 4,1 procent.

Ljudboksföretaget Storytels streamingintäkter uppgick preliminärt till 583 miljoner kronor under det tredje kvartalet. Det var 3 miljoner kronor under prognos.

Bolaget hade i genomsnitt 1.724.000 betalande abonnenter under det tredje kvartalet, vilket är i linje med lämnad prognos på 1.723.000 betalande kunder.

Alligator Bioscience har beslutat att genomföra en företrädesemission om 257 miljoner kronor. Teckningskursen är fastställd till 2 kronor per aktie.

Rekommendationer:

* SEB sänkt riktkursen för Oncopeptides till 12 kronro från 37 kronor, rekommendationen sälj upprepas.

* Pareto sänker sin rekommendation för djurhälsobolaget Swedencare till behåll från tidigare köp med bibehållen riktkurs om 150 kronor.

* Berenberg Bank höjer sin rekommendation för Lucara Diamond till köp från behåll och höjer riktkursen till 1:00 från 0:90 kanadadollar, eller 7 kronor från 6,3 kronor sett till dagens växelkurs.

* Carnegie har höjt rekommendationen för Instalco till köp från behåll och höjer riktkursen till 500 kronor från 490.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?