1515
H&M: STÄRKT MARGINALTRO BAKOM SEB:S HÖJDA RIKTKURS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) SEB Equities spår att H&M:s rörelsemarginal kan överstiga 10 procent 2022 med potential att nå 12 procent 2023.

Det skriver banken i en analys där det påpekas att konsensus för 2020 enligt Infront är en rörelsemarginal 8,3 procent.

Enligt SEB:s kalkyl summerar H&M:s kostnader för personal, hyror, marknadsföring och nedskrivningar till nära 80 procent av klädbolagets operativa kostnader (opex).

"Vår granskning pekar mot att den här stora delen av opex borde öka i en mycket lägre takt under de kommande åren, och potentiellt minska inom vissa delar, även om det delvis kommer att motverkas av högre kostnader för e-handeln", skriver SEB.

Opex-resonemanget, kombinerat med SEB:s prognos om att H&M:s bruttomarginal kan uppgå till 53 procent eller strax över om några år, leder banken till rörelsemarginalprognoserna ovan.

"Vi tillstår att vägen kan vara ojämn på kort sikt och 2021 sannolikt kommer att påverkas rejält av pandemin, både positivt och negativt /…/ Vi tror att pandemin har tvingat H&M att skynda på nödvändiga interna förändringar och att den senaste tidens marknadsutveckling kan leda till ökade marknadsandelar och opportunistisks förvärv", skriver SEB.

SEB Equities har höjt riktkursen för H&M till 230 kronor från 200 kronor och upprepat rekommendationen köp, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på torsdagen.

H&M-aktien noteras i öppningshandel oförändrat till drygt 186 kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?