1515
Annons
PRECISE: FOKUS 2021 INVESTERA I YOUNIQ, INTE MAXIMERA EBIT - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Precise Biometrics, som levererar identifieringsmjukvara, har som mål i år att fortsätta att investera i sin biometriska accesslösning Youniq.

"Tanken är att vi ska fortsätta precis som under 2020 med att investera allt kapital och all kassa som vi får över i Youniq. Vårt fokus är inte att maximera ebit under 2021, utan att maximera Youniq så mycket vi vågar utan att sätta bolaget i en svår situation", säger Precise Biometrics vd Stefan Persson i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

Under helåret 2020 var Precises omsättning relativt stabil, och uppgick till 92,3 miljoner kronor (91,9). Rörelseresultatet var -5,8 miljoner kronor (0,7) medan ebitda-resultatet var positivt om 6,9 miljoner kronor (13,8).

"Vi har återigen visat att vi har stabiliserat mobilverksamheten. Vi hade ju kunnat maximera ebit förra året, men hela tanken med 2020 var att ligga kring nollan för att kunna satsa på Youniq", säger Stefan Persson.

Kan vi visa tillväxt under 2021?

"Mobilmarknaden är som den är, men vi har absolut som målsättning att visa tillväxt inom Youniq samtidigt som vi ska fortsätta stabiliseringen inom mobilverksamheten", säger han.

Tillväxten för Youniq ska ske på kärnmarknaden i Sverige, men även i USA där bolaget har börjat etablera produkten.

Ser du något behov nu för att ta in kapital för att finansiera satsningen på Youniq?

"Nej, just nu har vi absolut en stabil kassa för de aktiviteterna vi genomför."Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?