1515
Annons
BÖRSEN: REKYL UPP, EMBRACER STIGER EFTER FÖRVÄRV, OMXS30 +1,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen rekylerade i likhet med omvärldsbörserna upp på tisdagen efter måndagens nedgångar. Embracer steg efter köpräd medan Billerud Korsnäs fortsatte ned.

Vid klockan 12 var Stockholmsbörsen OMXS30-index upp 1,1 procent till nivån 2.311. Aktier för cirka 6,5 miljarder hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

Bland de mest handlade storbolagen var det en trio av H&M, Sinch och Boliden i topp med uppgångar i området runt 3 procent. Bland verkstadsföretagen har Atlas Copco fått höjd riktkurs av JP Morgan till 650 kronor med upprepad överviktsrekommendation. Bolaget steg i nivå med storbolagsindexet i sin helhet till 501 kronor.

Gamingkoncernen Embracer adderade 3,6 procent efter att ha meddelat en rad nya förvärv av spelutvecklare, förläggare, en animationsstudio och ett underhållningsbolag.

Marknaden fortsatte att betrakta Billerud Korsnäs med skepsis efter måndagens förvärvsbesked som pressade ned aktien 11 procent. ABG Sundal Collier menar att köpet av Verso är behäftat med hög risk och det är lång tid kvar till 2029 då konverteringen av bruken väntas stå klara. Analyshuset sänkte sin rekommendation till behåll och aktien tappade ytterligare 2 procent på tisdagen.

H&D Wireless rusade över 60 procent efter att ha fått en avsiktsförklaring från ett stort multinationellt bolag om att starta förhandling om ett samarbetsavtal under första kvartalet 2022. Värdet av det avtal som diskuteras uppskattas till mer än 2 miljoner euro (cirka 20 miljoner kronor) i närtid samt 20 miljoner euro över en period om tre-fem år.

Starkt gick även Africa Resources, som utvinner rådiamanter i floder i Demokratiska Republiken Kongo. Bolaget är på väg mot ett lönsamt fjärde kvartal meddelade bolaget i ett pressmeddelande och aktien belönades med en uppgång på 14 procent.

Investmentbolaget Storskogen har köpt 95 procent av aktierna i tyska SF Tooling, som tillverkar och levererar formar och verktyg för högtryckspressgjutning. Bolaget genererade 40 miljoner euro i intäkter 2020. Storskogen klev upp drygt 2 procent.

Forskningsbolaget Cyxone gör en företrädesemission på 67 miljoner kronor. Beskedet fick aktien att falla närmare 30 procent.

Hövding, specialiserade på huvudskydd för cyklister, har utsett Sofia Svensson till ny vd. Fredrik Carling lämnar därmed vd-posten efter drygt tio år. Aktien steg 8,5 procent.

En annan kursvinnare var W5 Solutions som steg 5 procent med stöd av en kontraktsförlängning avseende service och underhåll värd omkring 60-80 miljoner kronor fram till slutet av 2025.

Investmentbolaget MTI fick en tuff start på börsäventyret och föll i premiären på handelsplattformen Nasdaq First North med omkring 30 procent i jämförelse med erbjudandet inför noteringen.


Diagram: Stockholmsbörsens OMXS30 tisdag den 21 december

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera