Annons
Citycon: Inför Q4-rapporten: Attraktiv direktavkastning
Vi upprepar rekommendationen Behåll och höjer riktkursen till 7 EUR (6,90).

Vi står fast vid vår Behåll-rekommendation för Citycon Inför Q4-rapporten. Vår riktkurs höjs måttligt från 6,90 EUR till 7,00 EUR utifrån att vi går in i ny period. En stor del (40 procent) av detaljhandelsportföljen kan beskrivas som nödvändighetsvaror, vilket gör Citycon mer motståndskraftig än konkurrenterna. Hyresuppbörd, eventuella tecken på ökade vakanser och tillväxt inom jämförbara lokaler kommer att vara viktiga saker att titta på i rapporten. Den senaste avyttringen i Norge på 120 miljoner euro gör det mer sannolikt att företaget kommer att behålla sin generösa utdelning på 0,50 EUR, vilket med nuvarande aktiekurs ger en attraktiv direktavkastning på 7,2 procent.


Viktiga resultat

Vi förväntar oss att Citycon kommer att rapportera hyresintäkter på 55 miljoner euro i fjärde kvartalet, vilket är exakt i linje med tredje kvartalet. Vi förväntar oss också 23 miljoner euro i andra intäkter, vilket är en ökning från 20 miljoner euro i tredje kvartalet.


Vi räknar med en marginal för driftsöverskottet på 66,2 procent i fjärde kvartalet, jämfört med 67,3 procent i fjärde kvartalet 2021. Vi räknar med att höga uppvärmningskostnader under fjärde kvartalet 2022 kommer att vara den främsta drivkraften.

Vi räknar med att fastighetsvärdena kommer att vara mer eller mindre oförändrade under fjärde kvartalet.


Prognosöversyn

Vi har inkluderat den nyligen tillkännagivna försäljningen av två köpcentrum i Norge för nästan 120 miljoner euro. Vi förväntar oss en negativ påverkan på cirka 3 procent på FFO från denna affär.


Vi behåller våra prognoser för fastighetsvärdet oförändrade, vilket innebär att vi räknar med en sänkning med 2 procent i år.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera