1515
Annons
HEALTHCARE DIREKT: STEPHAN RÖSSNER OM FETMABEHANDLINGAR

https://www.youtube.com/watch?v=TygRXtmlqjMimage

Här finns en <i>länk</i> till det senaste avsnittet av Trading Direkt Healthcare.

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Trading Direkt Healthcare tittar närmare på Novo Nordisks vidareutveckling av semaglutid inom som fetmabehandling, där det danska bolaget under det andra halvåret 2022 planerar att inleda ett fas 3-program för kombinationspreparatet Cagrisema. Gäst i programmet för att ge sin bild på fetmabehandlingar är läkare och professor Stephan Rössner.

Diagnostikbolaget Aegirbio har från mars fått en ny vd i styrelseledamoten Bradley Messmer. I samband med att bolaget inlämnade en preliminär patentansökan tog vi initiativ till ett samtal med honom.

I nyhetssvepet berättar vi om en milstolpe inom transplantationsområdet, där en svårt sjuk amerikansk hjärtpatient i början på året fick ett genmodifierat grishjärta inopererat. Det svenska bolaget Xvivo Perfusion var med och bevarade hjärtat inför transplantationen. Vi redogör för hur bolaget ser på potentialen för så kallad xenotransplantation, med transplantation från djur till människa och går in på alternativa metoder för att handskas med organbristen.

Flera bolag har meddelat om kapitalanskaffningar den gångna veckan. Däribland Fluoguide, Klaria Pharma och Synthetic MR.

Forskningsbolaget Kancera och Calliditas Therapeutics som båda var med i specialavsnittet inför presentationer vid Stockholms Corporate Finance årliga life science kapitalmarknadsdag har kommit med nyheter. Kancera i form av studieresultat medan Calliditas meddelade att licensavtalet med Everest Medicines utökas till Sydkorea.

Magnus svarar och förklarar tar upp hur en fas 3-studie går till.

Trading Direkt Healthcare är programmet som tar upp den senaste veckans händelser inom life science med sändningstid på måndagar klockan 12.00.



Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera