1515
NOKIA: SKA SÄNKA KOSTNADSBAS 600 MLN EUR FÖRE SLUTET 2023 (NY)

(Tillägg: från och med femte stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nokia meddelar planer på att ändra sin kostnadsbas och investera i FoU och framtida kapaciteter, så som 5G, moln och digital infrastruktur.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I dessa planer ingår att sänka bolagets kostnadsbas med cirka 600 miljoner euro före utgången av 2023. Nokia räknar med att ta totala omstruktureringskostnader och relaterade kostnader på 600-700 miljoner euro, varav 50 procent 2021, cirka 15 procent 2022, cirka 35 procent 2023. Vidare räknar Nokia med cirka 500 miljoner euro i kassautflöden relaterade till tidigare omstruktureringsprogram.

Nokia bekräftar tidigare uttalade utsikter för 2021.

Planerna ovan beräknas leda till en koncern med 80.000-85.000 anställda inom en 18-24-månadersperiod, jämfört med nuvarande cirka 90.000 anställda. Den exakta siffran över antalet anställda kommer att bero på marknadsutvecklingen under kommande två år.

Nokia har identifierat mål och planer för sina affärsområden enligt följande:


Mobile Networks ska sikta på att vara ledande inom trådlösa mobila nät och tillhörande tjänster. För att nå detta mål ska affärsområdet fokusera på att stärka teknikledarskapet och kommer att investera ytterligare i FoU för 5G. Affärsområdet kommer också att accelerera arbetet med att digitalisera processer och verktyg i hela värdekedjan, heter det.


Cloud and Networks Services avser att se över sina portföljer och strömlinjeforma service-modellerna, stärka teknikledarskapet genom att fokusera FoU-resurser till framtida tillväxtmöjligheter.


Network Infrastructure kommer att vara i stort sett oförändrat, men ska öka FoU-investeringarna och planera för nya kapaciteter för att kunna möta kundefterfrågan och stödja portföljinnovationer.


Nokia Technologies kommer också att kvarstå relativt oförändrat och fortsätta förvalta kostnaderna för att ge tillfälle att investera i framtida tekniker och behålla höga lönsamhetsnivåer.


Nokias affärsområden kommer att ge detaljerade uppdateringar på framtida strategier och finansiella utsiktsantagande på den kapitalmarknadsdag som koncernen håller den 18 mars.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?