1515
NEW YORK: BREDA NEDGÅNGAR, MODERNA UPP, S&P 500 -1,0%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna handlades, efter en lugn inledning, brett nedåt på torsdagen. Nasdaqs tekniktunga kompositindex som i början av dagen stått emot kursfall följde till slut med S&P-terminen nedåt. Moderna handlades upp efter nyheter om bolagets vaccinkandidat.

Vid stängning var Dow Jones industriindex ned 1,1 procent till 29.080, samtidigt som det bredare S&P 500 var ned 1,0 procent till 3.537. Nasdaqs kompositindex sjönk 0,7 procent till 11.710.

Före torsdagsbörsens öppning kom statistik som visade att konsumentpriserna i USA var oförändrade i oktober, jämfört med månaden före. Analytiker hade räknat med att KPI skulle ha ökat 0,1 procent jämfört med månaden före.

I toppen bland enskilda aktier återfanns T-Mobile och Zoom som var upp 1,3 respektive 3,7 procent på torsdagen. T-Mobiles aktie fick stöd av att majoritetsägaren Deutsche Telekom rapporterat om positivt omsättningsbidrag från samgåendet mellan T-Mobile och Sprint.

Molntjänstbolaget Servicenow steg 1,3 procent till 509:78 dollar, efter att Morgan Stanley höjt sin rekommendation för bolaget till köp från behåll med riktkurs 652:00 dollar.

Läkemedelsutvecklaren Moderna, som är delägt av Astra Zeneca, handlades på torsdagen upp 6,5 procent. Bioteknikbolaget lämnade besked på onsdagen om att det var på väg att rapportera tidiga resultat från en studie i sen fas med sin vaccinkandidat senare denna månad.

Intel handlades ned 3 procent. Apple lanserade tidigare under veckan nya Mac-datorer en mikroprocessor som designats in-house, och därmed inte bygger på processorer från Intel.

Klocktillverkaren Fossil rusade på torsdagen, upp cirka 25 procent, efter att bolaget rapporterat ett rörelseresultat om 16 miljoner dollar för det tredje kvartalet, en vändning från samma period föregående år då bolaget visade en förlust om 26 miljoner dollar.

Oljepriset rekylerade tillbaka något efter de senaste dagarnas uppgång. Chevron och Exxon Mobil följde med oljan och var ned 2,2 respektive 3,4 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 11 punkter till 0,88 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?