Annons
NORDEN: VESTAS OCH MAERSK VAR SÄNKE I KÖPENHAMN, VINX 30 +0,4%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna stängde blandat på måndagen. Vestas och Maersk agerade sänke i Köpenhamn, samtidigt som Kahoot och Autostore var förlorare i Oslo. Samlingsindexet Vinx 30 steg 0,4 procent till 1.330.

I Köpenhamn sjönk OMXC25-indexet 0,8 procent till 1.789.

Vindkraftsbolaget Vestas backade 4,6 procent till drygt 200 danska kronor. Jefferies har återupptagit sin bevakning av bolaget med "underperform" och en riktkurs på 148 kronor.

Även rederijätten Maersk sågs på minus; B-aktien föll 5 procent. Enligt Sydbanks avdelningschef Ole Kjær Jensen påverkas bolaget av utsikten att fraktmarknaden kan ha nått en topp i dagsläget, skrev Marketwire.

I Oslo stängde OBX-indexet ned med 0,5 procent till 1.149.

Kahoot, som utvecklar en app för frågesport, sjönk 4,3 procent. TDN Direkt rapporterade att Softbank har sålt nästan alla positioner i sin hedgefond SB Northstar, som är Kahoots största ägare. Vissa av fondens positioner hade däremot förts över till själva Softbank och Kahoot var en av dem. Kahoots styrelseordförande Andreas Hansson innehar dessutom en chefsroll på Softbank, men ska enligt källor avgå snart. Han sitter också i styrelsen i ett annat bolag, THG, som också var ett av bolagen som förts över och inte sålts.

Ytterligare ett bolag som Andreas Hansson är styrelsemedlem i och som har Softbank som största ägare är Autostore. Aktien i detta bolag sjönk 6,1 procent.

I Helsingfors var OMXH25-indexet upp 0,1 procent till 4.922.

Verkstadsbolaget Wärtsilä tappade 0,8 procent. Handelsbanken sänkte sin kortsiktiga rekommendation på tre månaders sikt till behåll från köp.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera