1515
BÖRSEN: SMÅ RÖRELSER VÄNTAS, FLERA INSYNSFÖRSÄLJNINGAR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen såg på måndagsmorgonen ut att börja veckans handel med små indexrörelser, i linje med utvecklingen i övriga Europa.

Morgonen har varit relativt nyhetstunn med ett fåtal småbolagsrapporter.

Omkring klockan 8.30 indikerade handeln hos IG Markets en öppning aningen högre, plus 0,1 procent, för Stockholmsbörsens OMXS30-index. Terminerna för tyska DAX och franska CAC 40 var i stort sett oförändrade.

I fredags kväll var utvecklingen fortsatt positiv på New York-börserna. Fed-chefen Jerome Powell sade i ett tal vid Jackson Hole-konferensen att så kallad "tapering" kan inledas i år, medan hans kollega Raphael Bostic hävdade att det inte är någon brådska att börja höja styrräntan. S&P 500 stängde 0,9 procent högre.

Även börserna i Asien har under måndagsmorgonen stigit något.

Byggbolaget Vestum, som var klädbolaget Wesc fram till i våras, köper bolaget Skåne Montage som under det senaste räkenskapsåret omsatte 26,6 miljoner kronor. Bolaget konsolideras enligt tidsplanen från och med september 2021.

Informationstjänstebolaget Karnov köper det franska bolaget Echoline, som säljer mjukvara för regelefterlevnad och övervakning inom miljö- och hälsoskydd och omsätter cirka 0,8 miljoner euro, för 2,7 miljoner euro.

Peab har fått en order värd 203 miljoner kronor gällande bygge av Wilhelmsrogårdens äldreboende i Jönköping. Färdigställandet är beräknat till oktober 2023.

Nord Insuretech har rapporterat ett rörelseresultat på -9 miljoner för det första halvåret. Proforma, inräknat Pronans Forsikring som köptes i maj, var rörelseresultatet -10,3 miljoner kronor.

RLS Global har fått godkännande i Nya Zeeland gällande Chlorasolv för behandling av diabetiska fotsår. Bolaget har tillfälligt dragit tillbaka ansökan i Australien.

Oncopeptides har fått godkännande att presentera data från fas 3-studien Ocean på den vetenskapliga kongressen IMW i Wien den 11 september.

Ett flertal större insynsförsäljningar har sedan i fredags rapporterats in till Finansinspektionen.

Dist Its styrelseordförande Stefan Charette har sålt aktier i bolaget för 30,9 miljoner kronor. Jonas Jegerborn och Fredrik Svedberg har sålt aktier i Generic, där de är vd respektive styrelseledamot. De sålde för 9,8 respektive 16,2 miljoner kronor.

Instalcos ordförande Olof Ehrlén har också sålt aktier i sitt bolag, för cirka 9,2 miljoner kronor. Även i Bico har en insynsperson, affärsområdeschef Jonas Schöndube, sålt aktier – i detta fall för nära 11 miljoner kronor.

Dagens Industri rekommenderar i måndagens tidning köp av John Mattson som bedöms kunna utvecklas väl bland annars generellt överhettade fastighetsaktier.

Analyshuset Redeye har höjt sitt så kallade motiverade basvärde för Piezo Motor till 90 kronor per aktie, från tidigare 65 kronor. Aktien stängde vid 70 kronor i fredags.

Börsveckan har i sitt senaste nummer rekommenderat köp för Essity, Permascand, Resurs samt Humana.

BHG Group har köprekommenderats av Affärsvärlden, då de långsiktiga tillväxtutsikterna bedöms vara fortsatt goda.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?