1515
APPLE: AVGIFTSÄNDRING FÅR KRITIK FRÅN EPIC OCH SPOTIFY

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efter Apples besked på onsdagen om att bolaget halverar avgiften i App Store för mindre apputvecklare, kom snabbt negativa omdömen från bolagets kritiker. Epic Games och Spotify, som båda en tid legat i fejd med Apple om avgifterna i App Store, kom båda med kommentarer kort efter Apples besked, skriver The Verge.

Apples avgiftssänkning gäller utvecklare med intäkter på under 1 miljon dollar årligen från App Store. Därmed omfattas varken Epic Games eller Spotify, som länge kritiserat Apples avgiftspolitik. Båda företagen betraktar Apples ändring som en "tom gest" som mest görs i syfte att blidka reglerande myndigheter.

"Det här skulle vara något att fira, om det inte vore en kalkylerad åtgärd av Apple för att splittra appskapare och bevara sitt monopol på butik och betalningar, och återigen bryta löftet om att behandla alla utvecklare lika", sade Epic Games vd Tim Sweeney i en kommentar.

Spotify skrev i sin kommentar att Apples beteende försämrar konkurrensen och hotar alla utvecklare på operativsystemet Ios.

"Vi hoppas att myndigheter kommer att ignorera Apples 'window dressing' och agerar snabbt för att skydda konsumenternas valmöjligheter, säkra rättvis konkurrens och skapa en jämn spelplan för alla", skriver Spotify efter Apples besked.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?