1515
ONCOPEPTIDES: PRESENTERAR GENOMGRIPANDE ANALYS AV OCEAN-DATA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) En genomgripande analys av data i fördefinierade subgrupper visade att förbättrad progressionsfri överlevnad för Oncopepetides melflufen (Pepaxto) framför allt drevs av patienter som inte tidigare genomgått en autolog stamcellstransplantation (ASCT).

För dessa patienter observerades en fördel för melflufen avseende totalöverlevnad med en median-OS på 21,6 månader jämfört med 16,5 månader för pomalidomid, och en hasardkvot på 0,78. För patienter som tidigare genomgått en autolog stamcellstransplantation observerades i stället en fördel för pomalidomid avseende totalöverlevnad, med en median-OS på 31,0 månader jämfört med 16,7 månader för melflufen, och en hasardkvot på 1,61. Den här fördelen för pomalidomid i transplanterade patienter, bidrog till att hasardkvot uppgick till 1,10 för totalpopulationen.

Det skriver Oncopeptides i ett pressmeddelande med anledning av att bolaget i lördags presenterade data från fas 3-studien Ocean vid en kongress i Wien.

Behandling med melflufen plus dexametason ledde till betydligt fler hematologiska biverkningar av grad 3/4 jämfört med pomalidomid. Dessa var kliniskt hanterbara och i linje med tidigare rapporter, men fler dosjusteringar behövdes för melflufen jämfört med pomalidomid, skriver Oncopeptides.

Läkemedelsbolagets fas 3-studie Ocean visar att melflufen nådde det primära målet om bättre progressionsfri överlevnad än pomalidomid medan totalöverlevnad var till fördel för pomalidomid, vilket tidigare har meddelats.

"Resultaten från Ocean-studien tyder på att melflufen och dexametason kan komma att bli en potentiell behandling för patienter med RRMM som är refraktära mot lenalidomid och har fått två-fyra behandlingslinjer, men som inte tidigare genomgått en autolog stamcellstransplantation. Dessa patienter utgör en grupp med ett mycket stort medicinskt behov", säger Fredrik Schjesvold, som är chef för Oslo Myeloma Center.

Den 2 september meddelade FDA att ett publikt rådgivande möte med Oncologic Drugs Advisory Committee (ODAC) kommer att hållas den 28 oktober, för att följa upp det säkerhetsmeddelande FDA gick ut med den 28 juli samt diskutera säkerhetsdata från Ocean-studien.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?