1515
TESLA: FRAMTID INOM ENERGILAGRING, HÖJER TILL KÖP - CANACCORD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska elbilstillverkaren Teslas aktie höjs till köp från behåll hos Canaccord, som samtidigt höjer riktkursen med över 100 procent.

Det rapporterar Bloomberg News.

Canaccord hänvisar till att Tesla snart kommer "attackera och erövra" marknaden inom energigenerering och lagring av densamma, enligt Bloomberg. Till 2025 spås intäkter på 8 miljarder dollar från segmentet.

Riktkursen är en av de högsta bland de etablerade analyshusen på Wall Street, från tidigare 419 dollar till 1.071 dollar. Det innebär att aktien har omkring 60 procents uppsida enligt Canaccords synsätt.

"Tesla skapar raskt ett Apple-liknande ekosystem av energiprodukter harmoniserade kring elektrifiering för att bli varumärket framför andra inom energilagring", skriver Canaccord-analytikern Jed Dorsheimer.

Riktkursen värderar Teslas aktie till en nettoskuldsättning på 63 gånger estimaten för bolagets vinster under 2024. Det är tre gånger den genomsnittliga multipeln för sektorkonkurrenter, skriver Canaccord.

"Tesla är rikt, men har också ett flerårigt försprång och expanderar nu aggressivt inom lagring och därmed anser vi att multipeln är befogad", skriver Jed Dorsheimer.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?