1515
ICA: STABILISERING SVERIGE MEN UTMANANDE JÄMFÖRELSER FRAMÖVER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ica såg resultatförbättringar inom koncernens samtliga verksamheter utom Ica Sverige där marginalen höll sig oförändrad, vilket enligt vd är bra med tanke på utmanande jämförelsetal.

Det skriver vd Per Strömberg i rapporten.

"Med avklingande pandemieffekter kan vi konstatera att marknaden i Sverige är på väg att normaliseras, med bland annat en fortsatt högre andel av försäljningen online än före pandemin", skriver vd:n.

Ica Sverige växte mer än marknaden i kvartalet efter en stark utveckling under sommaren och onlineförsäljningen som ökade kraftigt under pandemin har hållit sig kvar på en högre nivå.

"Vi är övertygade om att den kommer att växa ytterligare, även om tillväxten de närmaste månaderna kommer att vara lägre givet mycket utmanande jämförelsetal", skriver Per Strömberg.

Bland de övriga affärsområdena bedömer bolaget att marknadstillväxten i Baltikum "varit god" i kvartalet trots förnyade restriktioner mot slutet av perioden.

Även Apoteksmarknaden visade god tillväxt för det andra kvartalet i rad efter en lång period där pandemin dämpat tillväxten.

"Apotek Hjärtat levererar ytterligare ett starkt kvartal och fortsätter att ta marknadsandelar. Apoteksmarknaden präglas fortsatt av kanalförflyttning till online och det gäller självklart att vi har fortsatt högt tempo och fokus för att ta tillvara på möjligheter och minimera risker i den omställningen", skriver vd:n.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?