Annons
MILLICOM: ALLA PARAMETRAR UTVECKLAS I RÄTT RIKTNING - FC

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Millicoms verksamhet är i "bra form" och alla parametrar i verksamheten och finansiellt utvecklas i rätt riktning.

Det säger Millicoms finanschef Tim Pennington till Nyhetsbyrån Direkt i en intervju efter att bokslutsrapporten för 2021 publicerats.

"Under 2021 nådde vi 1,45 miljarder dollar i operativt kassaflöde, vilket var mer än vår guidning på 1,4 miljarder", konstaterar han.

De investeringar som bolaget gjort och kommer att göra bedöms kunna leda till en årlig organisk tillväxt i det operativa kassaflödet på cirka 10 procent de kommande tre åren.

Under 2022 kommer kassaflödet emellertid inte att kunna användas för återföringar till aktieägarna, säger Tim Pennington.

"Vi stoppade återköpen förra året när vi gjorde förvärvet i Guatemala. Vi har ett robust fritt kassaflöde men på kort sikt kommer vi att prioritera att minska vår skuldsättning. 2022 kommer att handla om skuldminskning snarare än återköp (av egna aktier, reds anm)", säger han.

Han tillägger att bolagets större investerare vill se att skuldsättningen kommer ned till samma nivå som den var på innan förvärvet i Guatemala.

"Vi har en bra plan att ta ned skuldsättningen. När vi har gjort det kan vi påbörja återköpsprogrammen igen", säger Tim Pennington.

På måndag, den 14 februari, håller Millicom en investerardag med start klockan 15.00 svensk tid. Då kommer bolaget att gå igenom mer i detalj sina mål på medellång sikt.

"Efter förvärvet i Guatemala under det fjärde kvartalet i fjol känner vi att verksamheten ser annorlunda ut. Vi vill bland annat förklara hur våra intäkter ska fortsätta att växa framöver", säger Tim Pennington.

Fjärde kvartalets utveckling beskriver han som "riktigt starkt" och hänvisar till att flera marknader och segment visade robust tillväxt. Millicoms tjänsteintäkter i kärnverksamheten, det latinamerikanska segmentet, växte med 5,7 procent under det fjärde kvartalet.

"Vi växte varje kvartal under året. Mobilverksamheten växte med 4 procent, vilket var bättre än de kanske 1-2 procenten vi hade trott på", säger Tim Pennington.

Framöver vill Tim Pennington tro på en fortsatt tillväxt inom mobilverksamheten och hänvisar till att de investeringar bolaget har gjort i nätet skapat en bra position.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera