1515
BÖRSEN: NOLATO UPP EFTER MILJARDFÖRVÄRV, OMXS30 -0,4%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen var vid stängning ned efter att ha spenderat majoriteten pendlandes under nollstrecket på torsdagen. I nyhetsflödet noteras ett förvärv i miljardklassen från Nolato.

Vid stängning var OMXS30-index ned 0,4 procent till 1.739. Aktier för drygt 13,2 miljarder kronor var omsatta på Stockholmsbörsen.

Det svenska storbolagsindexet toppades av SEB som avancerade 0,9 procent, följt av Swedbank som steg 0,6 procent. Bland de större förlorarna återfanns Securitas och H&M som backade 2,7 respektive 1,9 procent.

Nolato handlades drygt 10 procent högre. Plastkomponenttillverkaren har förvärvat amerikanska GW Plastics för cirka 2 miljarder kronor. Det köpta bolaget omsätter cirka 1,8 miljarder kronor och har en ebita-marginal kring 7 procent.

Bolaget kommer arbeta för att få upp marginalerna i nivå med koncernmålet om 10 procent, uppgav bolagsledningen till Nyhetsbyrån Direkt. Nolatoledningen förutser synergier framförallt på försäljnings- och marknadssidan, men ville inte precisera hur stora.

Turerna kring vårdutvecklingsbolaget Brighters styrelse fortsatte efter att Sofia Landström via mejl meddelat att hon hoppar av sin styrelseplats en vecka efter hon blivit invald. Avhoppet gör att bolaget nu haft sju styrelseavhopp sedan den 25 juni, om man inkluderar Håkan Nyberg som hoppade av bara timmar innan han skulle väljas till ordförande förra veckan. Den höga styrelseomsättningen gav avtryck och aktien stängde 7,3 procent ned.

Spotlight noterade Alteco Medical upplevde svängningar av det större slagget efter att ha skickat ut ett pressmeddelande med rubriken: "Framgångsrik behandling av covid-19 patient i Ryssland".

Till Nyhetsbyrån Direkt uppgav sedan vd att bolagets produkt använts uteslutande för att motverka blodförgiftning och således inte haft något att göra med covid-19 tillfrisknandet. Aktien var som mest upp 450 procent, men slutade 62 procent upp, omsättningen var i paritet med SKF och Securitas när så mycket som 47 miljoner aktier omsattes i totalt 19.434 avslut. Bolaget har totalt 50 miljoner aktier.

Invisio steg 2,7 procent till 158:20 kronor. SEB har höjt riktkursen med 40 kronor till 200 kronor.

"Invisio värderas baserat på multiplarna för2020-2022 med en rabatt på mer än 20 procent i förhållande till snabbväxande sektorkollegor i Norden, vilket vi inte tycker är motiverat för ett bolag som kan komma att fördubbla, och mer därtill, vinsten per aktie på tre år", skriver SEB i analysen.

First North-listade Cell Impact, som säljer flödesplattor till tillverkare av bränsleceller, meddelade i samband med rapporten att bolaget skjuter fram de sedan tidigare kommunicerade finansiella målen för 2021 och 2023 till 2022 respektive 2024. Aktien tappade 8,0 procent.

Halvledarbolaget SiversIMA fortsatte uppåt och steg 14,2 procent efter onsdagens order på 480 miljoner kronor.


Graf: OMXS30 torsdagen den 6 augusti

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?