Annons
NETFLIX: REKLAM-STREAMING KAN INNEBÄRA NY VÅR ENL EVERCORE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) En satsning där Netflix gör reklamuppblandat innehåll till en ny sorts intäktskälla kan sätta ny fart på bolagets omsättning, menar analyshuset Evercore som höjer rekommendationen för aktien till "outperform" från "in line" och riktkursen från 245 dollar till 300 dollar.

Det rapporterar flera medier.

Evercore-analytikern Mark Mahaney skriver att satsningarna på reklam, och även lösenordsdelning mellan användare, kan låsa upp möjligheter till ny intäktsgenerering. Dessa möjligheter har ännu inte prisats in i varken analyshusens snittestimat eller bolagets marknadsvärde.

Inflationen frestar på för konsumenternas plånböcker och gör förmodligen streamingkunderna alltmer priskänsliga, menar Evercore. Därför är en reklamlösning ett sätt att stoppa den svaga kundtillväxt som noterats på senare tid, motiverar Mark Mahaney.

Netflix aktie är ned med 60 procent hittills i år men handlades upp med 2,5 procent i den amerikanska förhandeln på torsdagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera