1515
BÖRSEN: UPPGÅNG MOT REKORDNIVÅER ATT VÄNTA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas få en positiv inledning på fredagen och därmed återigen börja nosa på den nya rekordnivå som noterades tidigare under veckan.

Asienbörserna steg på bred front på fredagen, med hjälp av en stark utveckling i den sena handeln i New York kvällen före.

USA-börserna avslutade torsdagens svängiga handel upp och tog därmed tillbaka de tidigare nedgångarna under handelsdagen. Från Stockholmsbörsens stängning fram till klockan 21.00, då USA-börserna stängde, hade S&P 500 index stigit med 0,5 procent.

Omkring klockan 8.30 visade terminshandeln på stigande kurser. Noteringen för Frankfurt- och Parisbörserna var upp runt 0,7 procent vardera. Förhandeln i Stockholm hos IG Markets sågs upp 0,5 procent.

Utdelningssäsongen har dragit igång och investerare bör under fredagen vara uppmärksamma på avskilda utdelningar för bland annat SKF (6:50 kr), Swedbank (2:90 kr), Electrolux (4:00 kr) samt Essity (6.75 kronor). En rad fastighetsbolag handlas också utan rätt till utdelning i likhet med flera andra bolag.

Hotellkedjan Scandic rapporterar en beläggning på 18 procent under det första kvartalet 2021, tyngd av pandemin. I väntan på att marknadsförhållandena kommer att normaliseras, vilket bedöms ske under hösten 2021, avser Scandic ge ut konvertibler till ett värde om 1,6 miljarder kronor.

Sintercast har fått en order på Ladle Tracker teknologin från sin befintliga kund Hyundai Motor Company. Systemet möjliggör processtyrning av gråjärn och kompaktgrafitjärn (CGI) under serieproduktion.

Forskningsbolaget Diamyd Medical har genomfört en riktad emission om 60 miljoner kronor. Kursen fastställdes till 25 kronor motsvarande en rabatt på nästan 20 procent jämfört med torsdagens stängningskurs. Emissionen medför en utspädning om cirka 3,4 procent för befintliga ägare. I rapporten för bolagets brutna andra kvartal för perioden december till februari förmedlade vd Ulf Hannelius om att bolaget är i färd med att inleda sin fas 3-studie med vaccinkandidaten Diamyd för patienter med nydiagnostiserad typ 1-diabetes med en specifik gentyp.

Klädbolaget Wesc har sett en växande försäljning och förväntar sig en återgång till lönsamhet under 2021.

Odd Molly renodlar verksamheten till att fokusera på fastigheter inom lager och logistik. Modeverksamheten i Odd Mollys dotterbolag köps upp av NGM-noterade We Are Spin Dye som efter köpet avser byta namn till Nordic Fashion Tech Group (NFTG). Odd Molly kommer att inneha 53 procent av aktierna i det nya NFTG.

First North-listade Incoax Networks, som är leverantör inom telekom och bredband, redovisade en minskad förlust och ökad försäljning i det fjärde kvartalet.

SEB inleder bevakning av vård- och omsorgsbolaget Ambea med en köprekommendation och riktkursen 88 kronor.

SEB höjer även riktkursen för Atlas Copco från 510 till 580 kronor med upprepad köprekommendation.

Barclays Capital höjer sin rekommendation för Assa Abloy till övervikt. Riktkursen lyfts från 210 till 280 kronor.

Pierce Group börjar handlas på Stockholmsbörsen i dag. Erbjudandet i e-handelsbolaget övertecknades "flera gånger om" och teckningskursen fastställdes till 64 kronor.

Under fredagen inleder Spago Nanomedical handeln på Nasdaq First North Growth Market.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?