1515
Annons
GOOBIT: UPPSAGDA BANKAVTAL SÄNKTE 3 KV, OMSÄTTNING -43%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Goobit, som är verksamt inom kryptovalutor med växlingstjänsten BTCX, minskade omsättningen med 43 procent till 76 miljoner kronor under bolagets tredje kvartal i det brutna räkenskapsåret 2020/2021.

Minskningen beror enligt bolaget på uppsagda banktjänster med SEB som gett lägre växlingsvolymer. I december meddelade bolaget att banken avslutat samarbetet vilket skulle leda till betydande intäktsminskning.

Rörelseresultatet minskade samtidigt till en förlust på 6 miljoner kronor (1,5). Resultatraden belastades av advokat- och konsultkostnader avseende ovan nämnda uppsagda banktjänster. Tingsrätten avslog i februari bolagets ansökan om säkerhetsåtgärd att rätten skulle förpliktiga SEB att tillhandahålla konton och banktjänster.

Christian Ander, vd och medgrundare, konstaterar att bolaget som noterades på First North under våren 2021 lämnar ett turbulent kvartal bakom sig med ledningsförändringar och allvarliga driftsproblem genom det uppsagda bankavtalet.

"De kortsiktiga utmaningarna för Goobit är allvarliga men inte oöverstigliga. Den finansiella utvecklingen under kvartalet har påverkats negativt av att vi sedan mitten av december inte har kunnat erbjuda Swish som betallösning för kunderna på plattformen BTCX. Bakgrunden och omständigheterna kring detta är välkända och vi ser förstås SEB:s agerande som utmanande och djupt problematiskt.

Under hösten 2021 lämnade dåvarande vd Per Holgosson och ersattes av Erika Eliason som i sin tur lämnade posten i februari och ersattes av Christian Ander.

När bolaget noterades i maj steg aktien rejält på premiärdagen men vek snart nedåt och handlas nu omkring 0:80 kronor jämfört med teckningskursen 3:90 kronor per aktie i emissionen som bolaget gjorde inför noteringen. Som mest kostade en Goobit-aktie 9:60 kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera