Annons
SEB: Inför Q4-rapporten: Fortsatt positiv utveckling
Viktiga punkter:

Vi förväntar oss att SEB kommer att rapportera en nettovinst på 6 777 miljoner kronor för det fjärde kvartalet. Detta gör att vi ligger 5 procent under konsensus. Vi upprepar Köp med riktkurs 130 SEK.


Vi räknar med en total intäkt på 16 374 miljoner kronor, oförändrad jämfört med förra kvartalet, med lägre avgiftsintäkter och lägre finansnetto, men högre räntenetto. Räntenettot kommer sannolikt att generera ett nytt starkt kvartal. Vi räknar med en räntenetto på 9 337 miljoner kronor under fjärde kvartalet, en ökning med 5 procent jämfört med föregående tre månader.


Kreditförlusterna kommer att förbli låga eftersom kreditkvaliteten är fortsatt stark och banken har 10 baspunkter i avsättningar.


Vi bedömer att nordiska banker befinner sig i ett bra läge vinstmässigt, med stigande räntor från en låg nivå, vilket driver räntenettot uppåt samtidigt som kreditförlusterna förblir låga.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera