1515
Annons
NEW YORK: LÄKEMEDELSBOLAG UPP PÅ DYSTER BÖRS, S&P 500 -1% (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på onsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börserna i USA handlades klart nedåt på onsdagen med en väldigt skakig avslutande handel, då placerare smälte Fed-protokollet som släpptes på under kvällen.

Vid stängning var Dow Jones industriindex ned 0,4 procent till 34.497, samtidigt som tekniktunga Nasdaqs kompositindex sjönk 2,2 procent till 13.889. Det breda S&P 500 backade 1 procent till 4.481, motsvarande en uppgång på 0,2 procent räknat från Stockholmsbörsens stängning.

Den amerikanska centralbanken Fed publicerade på onsdagskvällen protokollet från FOMC-mötet i mars. Där stod det att flera Fed-ledamöter starkt övervägde att höja räntorna med en halv procentenhet och närmade sig enighet om en plan för att minska sina obligationsinnehav som en del av deras mest aggressiva ansträngning på flera år för att hämma pristrycket.

Bland enskilda aktier backade Twitter med 0,4 procent. Aktien har rusat de senaste dagarna efter att Elon Musk dykt upp som storägare och sedermera tagit plats i styrelsen.

Intel tappade 1,2 procent efter besked om att den ryska verksamheten ska avbrytas. Sedan tidigare har teknikbolaget upphört med leveranser av halvledare till Ryssland och Belarus.

Tilray, som rusade tvåsiffrigt under eftermiddagen, avslutade onsdagen uppåt med 3,1 procent. Cannabisproducenten rapporterade en överraskande vinst för det gångna kvartalet trots att omsättningen inte levde upp till analytikernas förväntningar.

Rivian uppgav att bolaget är på väg att nå målet om att producera 25.000 elfordon i år. Aktien stärktes direkt efter öppning men backade sedan tillbaka till minus 5 procent. Även sektorkollegorna Tesla och Lucid Group pressades, med 4,2 respektive 3,1 procent.

Occidental Petroleum lyfte 0,7 procent efter att Stifel inlett bevakning med rekommendationen köp. Enligt analyshuset är aktien fortfarande attraktivt värderad trots att den nästan har dubblerats hittills i år.

Bland vinnarna befann sig även oljebolagen Chevron och Exxon Mobil som steg med 1 respektive 0,9 procent.

Läkemedelsbolaget Eli Lilly steg med 4,7 procent efter att Morgan Stanley utsåg bolaget till ett "top pick". Även sektorkollegorna Pfizer och Johnson & Johnson noterades högre, med 3,2 respektive 2,6 procent.

Den amerikanska tioårsräntan var upp 5 punkter till 2,60 procent.


Graf: S&P 500 onsdagen den 6 april

image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera