1515
TESLA: SENATORER KRÄVER MYNDIGHETSAGERANDE EFTER DÖDSKRASCH

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den fatala Tesla-kraschen under förra helgen, en dödsolycka med två omkomna där ingen av passagerarna fanns att hitta i förarsätet, har nu väckt uppståndelse ända upp i den amerikanska senaten.

Två senatorer, demokraterna Ed Markey och Richard Blumenthal, kräver att trafiksäkerhetsmyndigheter adresserar de tilltagande bekymren med automatiserade körsystem såsom de Tesla saluför.

"Vi befarar att säkerhetsproblem med dessa fordon är på väg att bli ett mönster, vilket är oerhört oroande och kräver er fulla uppmärksamhet", skriver senatorerna i ett öppet brev adresserat till myndigheterna.

Så väl USA:s nationella trafiksäkerhetsverk som amerikanska transportstyrelsen utreder dödskraschen från förra helgen, då en Model S av 2019 års modell kraschade in i ett träd. Därefter har Elon Musk, Teslas vd, uppgett att den aktuella bilen inte haft autopiloten inkopplad.

Vittnen som citeras av polis har dock ifrågasatt om den uppgiften stämmer, givet att ägaren till bilen ska ha bjudit in passagerare med intentionen att visa upp fordonets förmåga att köra utan förarkommando.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?