1515
CLAS OHLSON: DOLDA VÄRDEN FÅR NORDEA ATT HÖJA UTDELNINGSPROGNOS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nordea Markets lyfter i en analysuppdatering fram "dolda tillgångar" i Clas Ohlsons balansräkning i form av innehavet i Mathem och bolagets fastighet i Insjön.

"…vilka i kombination med en redan stark nettokassa kan erbjuda potential för ännu mer attraktiva utdelningar framöver", skriver Nordea och höjer sina utdelningsprognoser för 2021-2024 med 12-20 procent.

"Vi ser dolt värde i form av Mathem-innehavet och fastigheten i Insjön, motsvarande cirka 25 procent av börsvärdet. Medan Mathem förmodligen inte är en strategisk tillgång och skulle kunna säljas, finner vi en försäljning och leaseback av distributionscentralen/huvudkontoret vara mindre sannolikt, även om vi inte helt utesluter det", skriver Nordea.

Nordea Markets har höjt riktkursen för Clas Ohlson till 130 kronor från 120 kronor och upprepat rekommendationen köp, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på torsdagen.

Aktien var upp 3,1 procent till 113:30 kronor under den inledande handeln.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?