1515
SCANDIC HOTELS: POSITIV UTV UNDER SOMMAR, LOVANDE START HÖSTEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Baserat på nuvarande bokningsläge förväntas Scandics beläggningsgrad uppgå till minst 50 procent i september. Under juli och augusti var beläggningsgraden omkring 58,5 respektive 53,5 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget skriver att den tydligaste ökningen jämfört med föregående år har skett i storstäderna, även om den generella nivån i storstäderna fortfarande är klart lägre än innan pandemin bröt ut.

Under september har beläggningsgraden legat kvar över 50 procent och prisutvecklingen har varit positiv jämfört med föregående kvartal.

"Efterfrågan under veckodagarna drivs nu i allt högre utsträckning av inhemskt företagsresande och möten medan beläggningen varit på en fortsatt god nivå under helgerna. I dagsläget är Danmark och Norge de nordiska marknader som har högst beläggning, medan aktivitetsnivån i Finland är på en betydligt lägre nivå", skriver Scandic.

Bolagets bedömning är fortsatt att en beläggningsgrad omkring 40 procent behövs för att generera positivt justerat ebitda och omkring 50 procent för positivt kassaflöde.

Under det tredje kvartalet förväntas Scandic erhålla statsstöd på omkring 80 miljoner kronor, främst hänförligt till den tyska verksamheten.

"Det är mycket glädjande att konstatera att vår beläggningsgrad legat kvar på en nivå över 50 procent från den andra veckan av juli fram till idag, Detta visar tydligt att en ökad efterfrågan för affärsresande och möten har kompenserat för minskat fritidsresande under veckodagarna i samband med att semesterperioden avtog från mitten av augusti", säger Scandics vd Jens Mathiesen i en kommentar.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?