Annons
Fabege: Inför fjärde kvartalet: Stödjande transaktionsmarknad
Vi upprepar rekommendationen Köp och höjer riktkursen till 117 SEK (108). Anledningen till detta är att vi sänker vår förväntade rabatt rörande NRV från 40 till 35 procent drivet av stödjande transaktioner i Stockholm CBD. Atrium Ljungbergs försäljning av Skotten 6 till en avkastning på 3,1 procent (2023 års hyresvärde) kan jämföras med Fabeges bokförda avkastning för Stockholms innerstad på 3,4 procent (2022 års hyresvärde). Över åren kommer Fabeges P/FFO att sjunka på grund av lägre vakanser och bidraget från bolagets omfattande projektportfölj.


Viktiga resultat

Vi räknar med att Fabege kommer att redovisa hyresintäkter på 761 miljoner kronor i fjärde kvartalet, en minskning med 10 miljoner kronor från tredje kvartalet på grund av något högre vakanser.


Vi spår en driftsöverskottsmarginal på 74,0 procent i fjärde kvartalet jämfört med 76,3 i fjärde kvartalet året före.


Vi förväntar oss att fastighetsvärdena kommer att vara mer eller mindre oförändrade under fjärde kvartalet. Den positiva effekten av högre indexeringar av hyror än väntat för 2023 kommer sannolikt att mildras av högre avkastningskrav.


Prognosöversyn

Vi trimmar våra finansiella kostnader, vilket har en positiv effekt på FFO under vår prognosperiod.


Vi behåller våra prognoser för fastighetsomvärderingar, vilket innebär -2 procent i år.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera