1515
NOKIA: DNB MARKETS SÄNKER TILL SÄLJ, "BUBBELLIKNANDE" (NY)

(Tillägg: från tredje stycket)

STOCKHOLM (Direkt) DNB Markets sänker sin rekommendation för telekombolaget Nokia från köp till sälj med hänvisning till den senaste tidens kursuppgång. Riktkursen lämnas oförändrad vid 4 euro.

Det framgår av en analys där DNB Markets uppger att banken inte har gjort några prognosförändringar för Nokia.

"Nokias depåbevis har stigit kraftigt under hög volym baserat på Reddit-frenesin. Nokia har kommenterat att det inte finns några underliggande nyheter. Vi ser rörelsen som ett resultat av bubbelliknande beteende och har därför sänkt rekommendationen till sälj från köp", skriver DNB Markets.

Reddit-fenomenet, där privatinvesterare på nätforum har samverkat för att driva upp aktiekurser i "allt-eller-inget"-satsningar och därmed tvingat hedgefonder som blankat samma aktier att köpa tillbaka aktierna, har varit ett hett tema i finansmedia under de senaste dagarna. Nokia tillhör de bolag som har varit i fokus.

DNB Markets uppger sig föredra Ericsson-aktien i telekomsektorn.

"Även om Ericssons depåbevis stängde cirka 6 procent upp på onsdagen och det finns betydande osäkerhet kring hur Nokia och Ericsson kommer att handlas på torsdagen rekommenderar vi investerare att sälja Nokia och köpa Ericsson där det finns hyfsat utrymme upp till vår riktkurs på 126 kronor", skriver banken.

Ericsson-aktien var på torsdagsmorgonen upp 2,4 procent vid 102:85 kronor på Stockholmsbörsen. Nokia var samtidigt upp 3,2 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?