TORO: RÄKNAR MED JUSTERAD VINST PER AKTIE 3 KV I NIVÅ MED 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Amerikanska Toro, som tillverkar trädgårdsprodukter och gräsklippare, förväntar sig att den justerade vinsten per aktie för det fjärde kvartalet kommer att vara i nivå med motsvarande kvartal föregående år med en högre nettoförsäljning.

Det skriver bolaget i rapporten för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2020, men påpekar samtidigt att en finansiell guidning likt den som drogs tillbaka i samband med rapporten för det andra kvartalet, inte kommer att ges, samt att prognosen gäller under förutsättning att en rad antaganden slår in.

Privatsegmentet väntas fortsätta växa om än med en minskad takt, medan den professionella marknaden väntas dra fördela av en gradvis återgång till mer normala inköpsmönster när förtroendet för ekonomin återvänder.

De positiva trenderna väntas motverkas något av kvarvarande motvind från covid-19.

Under det tredje kvartalet var nettoomsättningen 841 miljoner dollar, en ökning med 0,3 procent jämfört med föregående år. Justerad vinst per aktie uppgick till 0:82 dollar per aktie (0:83).Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?