1515
DUSTIN: INGA NYA FINANSIELLA MÅL EFTER FÖRVÄRV - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Dustins förvärv av Centralpoint i Benelux-regionen kommer att öka bolagets kostym med omkring 50 procent, men några nya finansiella mål ligger inte i korten.

"De är fortfarande relevanta. Hur snabbt vi kan nå målet beror på hur snabbt vi kan realisera synergierna. Men det är ingen förändring i marginalmålet", sade vd Thomas Ekman på tisdagens rapportpresentation.

Dustin bjöd på en rapport för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2020/2021 som överträffade analytikernas förväntningar, men på den efterföljande rapportpresentationen var det förvärvet av Centralpoint i Benelux-regionen som tog merparten av tiden i anspråk.

Dustin betalar 4,3 miljarder kronor för IT-återförsäljaren som räknat på den senaste 12-månadersperioden ger en sammantagen omsättning för de båda bolagen om drygt 20 miljarder kronor och ett ebita-resultat på 800 miljoner kronor. Det föregående räkenskapsåret uppgick Dustins omsättning till 13,2 miljarder kronor med en ebita på 517 miljoner.

Förvärvet har en positiv effekt på resultat per aktie på 50 procent proforma med synergieffekter inräknade. Centralpoints ebita-marginal är dock på samma nivå som Dustins nuvarande och även om bolaget räknar med synergieffekter om 150 miljoner kronor med full effekt från 2023/2024, samt möjlighet att stärka marginalen i Benelux genom ökad försäljning av egna märkesvaror, var alltså beskedet på dagens presentation att de finansiella målen inte kommer att ändras.

Dustins finansiella mål är en ebita-marginal på medellång sikt om 5-6 procent och en årlig organisk tillväxt på 8 procent över en konjunkturcykel.

Marknaden reagerade initialt med att handla upp Dustin-aktien närmare 12 procent men under morgonens gång föll kursen tillbaka för att vid 10.30-tiden vara upp 1,8 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?