1515
XSPRAY: VD SÅLT AKTIER SOM DEL AV TECKNINGSOPTIONSPROGRAM

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Xspray Pharmas vd Per Andersson har sålt 40.000 aktier i bolaget för 4,6 miljoner kronor, enligt Finansinspektionens insynsrapportering. Uppgiften är i linje med ett tidigare besked från bolaget om att vd sålt aktier för att delfinansiera två teckningsoptionsprogram.

Per Andersson har investerat totalt 5,5 miljoner kronor i teckningsoptionsprogrammen LTIP 2015/2021 och ett tidigare lånefinansierat program som löpte ut i augusti 2020.

Försäljningen av de 40.000 aktierna, som skett för att finansiera aktieköpen och täcka kostnader för skatt, gjordes utanför marknaden i förra veckan till en långsiktig investerare. I samband med denna transaktion har Per Andersson åtagit sig att inte sälja några ytterligare aktier i Xspray Pharma under en period på 90 dagar.

I och med transaktionerna ökar Per Andersson sitt aktieinhav i Xspray Pharma med 45.000 akter till totalt 230.260 aktier, framgår det av ett pressmeddelande.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?