Annons
Balder: Inför Q4-rapporten: Mycket attraktiv värdering
Vi upprepar rekommendationen Köp och höjer riktkursen till 70 SEK (63).


Vi upprepar vår Köprekommendation på Balder. Vi anser att den nuvarande värderingen är mycket attraktiv, med en P/FFO-multipel på 14 gånger och en substansvärdesrabatt på 35 procent för 2023. Vi anser att marknaden är överdrivet försiktig när det gäller återfinansieringen i Balder (60 procent mot obligationsmarknaden). Det största frågetecknet, hybridobligationens förfall i mars, har klarats ut på ett mycket smidigt sätt med rättighetsemissionen. Utifrån högre sektormultiplar lyfter vi vår riktkurs från 60 till 73 SEK.


Vi räknar med att Balder kommer att redovisa hyresintäkter på 2 685 miljoner kronor under q4, vilket innebär en ökning med 26 miljoner kronor, vilket kan förklaras av valutaeffekter.


Vi räknar med en marginal på driftsöverskottet på 73,2 procent, vilket är 1,2 procentenheter lägre än under q4 2021. För nio månader under 2022 var marginalen på driftsöverskottet 1,4 procent lägre än motsvarande period 2021.


Vi räknar med att Balder kommer att sänka fastighetsvärdet med 1,6 procent under fjärde kvartalet. Bostadsfastigheter är det hårdast drabbade segmentet under den pågående krisen.


Vi håller våra vinstprognoser mer eller mindre oförändrade. Vi förutser något lägre finansiella kostnader framöver. Tidigare beräknade vi att fastighetsvärdet kunde sjunka med 2 procent i år, och ändrar nu detta till 3 procent som en försiktighetsåtgärd.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera