Annons
BÖRSEN: NOVEMBERSTART PÅ PLUS VÄNTAS, NCC ÖVER FÖRVÄNTAN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Terminerna för de ledande Europabörserna handlades i positivt territorium inför tisdagens öppningshandel.

Bland morgonens delårsrapporter på svensk front överträffade bygg- och fastighetsbolaget NCC siffror analytikerförväntningarna och detsamma gällde spelutvecklaren Paradox.

Vid 8.30-tiden hade den tyska DAX-terminen stigit 0,5 procent och CAC40-terminen i Paris med 0,8 procent. Enligt IG Markets förhandel indikerades en uppgång kring en halv procent i den svenska öppningshandeln.

USA-börserna rekylerade ned på måndagen efter fredagens rally. Det breda indexet S&P 500 backade 0,8 procent, vilket räknat från Stockholmsbörsens stängning var en nedgång med 0,2 procent.

I Asien var det i stället plus på börserna. Hongkongbörsens Hang Seng-index ledde uppgångarna i Asien och var upp nära 5 procent medan japanska Nikkei 225 steg med blygsamma 0,3 procent.

Bland morgonens delårsrapporter hamnade bygg- och fastighetsbolaget NCC:s rörelseresultat på 510 miljoner kronor i det tredje kvartalet högre än väntade 364 miljoner kronor i Infronts sammanställning. Orderingången blev 11.607 miljoner kronor, även det slog analytikerkonsensus som var 9.711 miljoner kronor. NCC varnade i september för att rörelseresultatet i kvartalet skulle påverkas negativt av det ekonomiska läget, främst drivet av asfaltverksamheten inom affärsområde Industry.

Spelutvecklaren Paradox rörelseresultat på 221 miljoner kronor för det tredje kvartalet överträffade också förhandstipsen, som var 157 miljoner kronor enligt Infronts konsensus.

Oljebolaget IPC:s ebitda-resultat ökade till 174 miljoner dollar i tredje kvartalet (89,2). IPC dagliga snittproduktion i kvartalet uppges vara ett nytt rekord och produktionsprognosen för helåret 2022 höjs.

För LMK, som äger Linas Matkasse, var ebitda-resultatet i senaste kvartalet -14,6 miljoner kronor (-9,1). Omsättning och antalet aktiva i tredje kvartalet var i linje med de preliminära siffror som redan hade meddelats. LMK förväntar sig en fortsatt negativ tillväxt under åtminstone det närmaste halvåret.

Handelsbanken Capital Markets har sänkt sin kortsiktiga rekommendation för medicinteknikbolaget Arjo till behåll från köp.

Fintech-bolaget Plexian har för avsikt att föreslå en företrädesemission av units på initialt högst cirka 32,8 miljoner kronor före emissionskostnader. Teckningskursen är motsvarande 0:50 kronor per aktie.

XMreality har beslutat om en fullt säkerställd företrädesemission om initialt cirka 20,3 miljoner kronor och en teckningskurs på 0:55 kronor per unit.

Det amerikanska elnätsteknologibolaget Smart Wires, som handlas på First North, omstrukturerar för att fokusera sin verksamhet på kärnmarknaderna och förbättra kostnadsstrukturen. 35 procent av bolagets anställda kommer att sägas upp.

Vårdutvecklaren Brighter avser att ansöka om företagsrekonstruktion. Beslutet baseras på likviditetsbrist och bedöms vara nödvändigt för att ge bolaget den tid som krävs för att förhandla fram en långsiktig finansiell lösning samt genomföra operativa- och organisatoriska förändringar för lönsam tillväxt, enligt tisdagsmorgonens pressmeddelande.

Abas Protect, som är verksamt inom områdesskydd, gör debut på Spotlight Stock Market på tisdagen. I bolagets emission av units inför noteringen, där varje unit bestod av en aktie och en vederlagsfri teckningsoption, var teckningskursen 12:50 kronor per unit.

Inköpschefsindex för den svenska industrisektorn sjönk till 46,8 i oktober, från reviderade 48,9 månaden före. Det är tredje månaden i rad utanför tillväxtzonen.

På tisdagens fortsatta statistikagenda finns bland annat ISM industri-PMI i USA i eftermiddag. Bedömare räknar med en fortsatt nedgång i oktober.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera