1515
RNB: SLUTFÖR FÖRSÄLJNING AV POLARN O. PYRET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) RNB slutförde på onsdagen försäljningen av Polarn O. Pyret till Procuritas, sedan den godkänts av RNB:s obligationsinnehavare och Konkurrensverket.

Efter en utdelning om 40 miljoner kronor från Polarn O. Pyret till RNB uppgår den preliminära köpeskillingen till 353 miljoner kronor. Betalningen från Procuritas är uppdelad i två delar: en första initial kontant betalning om 233 miljoner kronor och återstående 120 miljoner kronor som kommer att betalas under 2021.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Från summan av utdelningen och den första kontantersättningen från Procuritas om 273 miljoner kronor kommer transaktionskostnader, återbetalning av checkkredit och amortering på obligationslånet om totalt 244 miljoner kronor att betalas. Återstående 29 miljoner kronor kommer att ha en positiv kassaflödespåverkan för RNB, skriver bolaget,

Återstående köpeskilling från Procuritas och dess påverkan kommer att presenteras efter erlagd köpeskilling. Processen för att hitta en lämplig lösning för resten av koncernen inklusive Brothers fortgår, heter det i pressmeddelandet.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?