1515
PANDORA: CARNEGIE UPPREPAR KÖPREK INFÖR TRADING UPDATE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Investerare bör köpa Pandora inför bolagets så kallade "trading update" som väntas på måndag den 8 mars.

Det skriver Carnegie i en uppdatering gällande det danska smyckesbolaget.

Om Pandora fortsätter på trenden från i januari, där den jämförbara försäljningen var ned 10 procent jämfört med motsvarande månad 2019, ser konsensusestimaten för det första kvartalet enligt Carnegie alltför låga ut och bolagets trading update kan då leda till höjda estimat.

I januari var den organiska tillväxten -3 procent och försäljningen till slutkund -8 procent jämfört med januari 2020. Jämfört med januari 2019 var den organiska tillväxten 0 procent.

Pandora har enligt Carnegie återvänt till att ha en underliggande tillväxt och resultatet för det första kvartalet kan komma att bli upp till 12 procent högre än konsensus enligt banken, som upprepar rekommendationen köp och riktkursen 835 danska kronor. Pandora-aktien handlades omkring klockan 9.45 till 602 danska kronor i Köpenhamn.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?