1515
BYGGFAKTA: RÖRELSERESULTAT 17 MLN KR 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Byggfakta, som tillhandahåller en plattform för marknadsinformation och säljeffektivisering inom byggindustrin, redovisar ett rörelseresultat på 17,3 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2021.

Jämförelsetal från tredje kvartalet 2020 saknas.

Det justerade ebitda-resultatet blev 154 miljoner kronor och resultat efter skatt var -84,6 miljoner.

Nettoomsättningen uppgick till 377 miljoner kronor.

"Byggfakta Group har utvecklats väl under det tredje kvartalet med god underliggande tillväxt, positiva effekter från genomförda förvärv samt förbättrad lönsamhet. Sammantaget har vi sett en stabil marknad i våra geografier och affärsområden under kvartalet, med begränsade effekter från pandemin", skriver vd Stefan Lindqvist i rapporten.

Enligt vd:n har byggmarknaden under kvartalet fortsatt präglats av utmaningar relaterat till materialbrist och personalbrist.

"Vi har sett en successiv återhämtning under kvartalet och störningarna har haft en begränsad effekt för vår verksamhet", skriver Stefan Lindqvist.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?