1515
MAHA ENERGY: PARETO TRIMMAR PRODPROGNOS EFTER PROBLEM VID TIE-4

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Pareto Securities trimmar sina estimat avseende oljebolaget Maha Energys produktion för det innevarande året till 3.800 fat oljeekvivalenter i snitt per dag – från tidigare 4.000 fat.

Det framgår av en kommentar från analyshuset på torsdagen mot bakgrund av att Maha Energy nu räknar med att den årliga produktionstakten för 2021 kommer hamna på, eller något under, den nedre delen av bolagets tidigare prognos. Det som en konsekvens av förseningar vad gäller färdigställandet av Tie-4-brunnen som Maha Energy meddelade sent på onsdagskvällen.

Maha Energys tidigare produktionsprognos var satt till mellan 4.000-5.000 fat oljeekvivalenter per dag.

"Dessvärre adderas denna händelse till Maha Energys prestationshistorik om att inte nå sin årliga produktionsprognos", skriver analyshuset.

Givet de driftsstörningar vid Tie-fältet som setts under det andra kvartalet har Pareto en lägre prognos än Maha Energys egen.

Analyshuset ställer sig däremot fortsatt positiva till aktien och bolaget.

"Efter en lägre än väntad produktion för det andra kvartalet är det viktigt att produktionsupptrappningen vid Tie-4 åstadkoms under det fjärde kvartalet och 2022", skriver Pareto Securities, och fortsätter:

"Tie-4 kvarstår fortsatt som en närtids-trigger för aktien, investerare behöver bara vänta lite längre".

Analyshuset har köprekommendation och riktkurs 17 kronor för Maha Energy-aktien, som omkring 10-tiden på torsdagen handlades ned 4,2 procent till 12:65 kronor.


Graf: Utveckling för Maha Energy-aktien sedan årsskiftet.

image

Bildkälla: Infront.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?