GPX MEDICAL: STIGER 42% I PREMIÄREN PÅ FIRST NORTH

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget GPX Medical, som utvecklar medicinteknisk utrustning för monitorering av lungorna hos för tidigt födda barn, steg i fredagens debut på Nasdaq First North med 42 procent jämfört med teckningskursen i nyemissionen inför noteringen.

En unit i nyemissionen innehöll en aktie och en teckningsoption som kan tillföra bolaget ytterligare kapital i ett senare skede.

Vid 9.30-tiden stod aktien och teckningsoptionen i sammanlagt 9:10 kronor, vilket innebar en uppgång på 42 procent jämfört med teckningskursen som var 6:40 kronor per unit.

Uniterbjudandet tecknades till 475 procent. Företaget tillfördes i inledningsskedet 23 miljoner kronor.

"Det stora intresset gör att vi med glädje kan välkomna cirka 2.000 aktieägare i bolaget. Noteringen skapar en möjlighet att realisera vår vision om att för tidigt födda barn skall kunna få en bättre start i livet", säger GPX Medicals vd Hanna Sjöström.

GPX Medical har tidigare varit ett helägt dotterbolag till First North-bolaget Gasporox. GPX Medical grundades under 2016 som ett helägt dotterbolag till Gasporox, men är sedan 2020 fristående. Gasporox har delat ut sina aktier i det tidigare dotterbolaget till Gasporox aktieägare.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?