Annons
NEW YORK: SMÅ TERMINSRÖRELSER EFTER DYSTERT SLUT PÅ APRIL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börsterminerna visade endast mindre rörelser inför starten på veckans handel, efter att USA-börserna fallit tungt i fredags.

"Detta har blivit en klassisk trader-marknad, med volatilitetsspikar och alltmer negativa rubriker som får genklang", sade Quincy Krosby, strategichef vid LPL Financial, till CNBC.

Klockan 14.45 var terminen för Dow Jones industriindex oförändrad. S&P 500-terminen var ned 0,3 procent och Nasdaq 100-terminen handlades 0,4 procent lägre.

I fredags sjönk New York-börserna kraftigt och det breda indexet S&P 500 avslutade dagen 3,6 procent ned, men ännu svagare gick tekniktunga Nasdaqs kompositindex som tappade 4,2 procent sedan flera teknikaktier fallit brant. April blev den sämsta månaden för Nasdaq sedan 2008 och aktier som Netflix och Amazon tappade 49 respektive 24 procent av sitt värde under månaden.

"Guidningen var en besvikelse från teknikjättarna Amazon och Apple vilket har spätt på oron för att ett betydligt mer hökaktigt Fed, tillsammans med fortsatta problem i leveranskedjorna och stigande energipriser, kan göra en 'mjuklandning' från Fed mindre sannolik", sade Quincy Krosby vidare.

På måndagsmorgonen höll flera av Asienbörserna helgstängt, men Tokyobörsen rörde sig måttligt. I Europa har de större börserna under måndagen mestadels sjunkit.

I den amerikanska förhandeln var kursrörelserna begränsade för flera av de aktier som på senare tid visat stora svängningar. Twitter, Meta och Netflix rörde sig ned marginellt, medan Apple sjönk en knapp procent och Amazon backade knappt 2 procent.

Gamingbolaget Activision Blizzard steg däremot 1,5 procent inför öppningen, sedan investerargurun Warren Buffett meddelat att hans investmentbolaget Berkshire Hathaway ökat sitt innehav i speltillverkaren.

Global Payments har redovisat en kvartalsvinst som var något högre än väntat och detsamma gällde intäkterna. Betalningsteknikbolaget uppgav också att det gjort framsteg i en strategisk översyn av sin konsumentverksamhet Netspend. Aktien backade lätt.

Även läkemedelsbolaget Moderna visade små rörelser i förhandeln. Dess vaccin mot covid-19 för barn under sex år ska vara färdigt för bedömning av FDA i juni uppgav bolaget, som i förra veckan ansökte om nödgodkännande för behandlingen.

De kinesiska elbilstillverkarna Nio, Li Auto och Xpeng tappade samtliga i förhandeln efter att ha redovisat försäljningssiffror för april. Både Li Auto och Nio minskade sin försäljning jämfört med för ett år sedan och förklarade detta med att produktionen drabbats av den förnyade spridningen av covid-19 i Kina. Xpeng lyckades öka försäljningen men det räckte inte för att lyfta aktien. Li Auto var ned 2,5 procent, Nio 3 procent och Xpeng 2 procent före öppning.Noteringar klockan 14.45
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA -0,02%
Terminen för S&P 500 -0,25%
Terminen för Nasdaq 100 -0,44%
2-åriga USA-räntan -0,0224 till 2,7230%
10-åriga USA-räntan +0,0137 till 2,9475%
Olja, US WTI -3,68% till 100:84 dollar/fat
Olja, Brent -5,35% till 103:49 dollar/fat
EUR/USD -0,0016 till 1:0525

Källa: Infront


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera