1515
BÖRSEN: VÄNTAS ÖPPNA NÅGOT UPP I LINJE MED UTLANDET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas på tisdagen inleda något upp. Asienbörserna har överlag rört sig uppåt med stöd av stigande kurser på USA-börserna dagen före. Även terminerna för de ledande Europabörserna pekar upp något efter en relativt lugn måndagsinledning på börsveckan.

Storbolagsindexet OMXS30 väntas enligt IG Markets förhandel öppna upp 0,3 procent efter måndagens uppgång på 0,2 procent till 2.245. Vissa Europabörser höll helgstängt i måndags, däribland Frankfurtbörsen.

Sinch har gjort en riktad nyemission på 9,4 miljarder kronor där teckningskursen fastställdes till 1.300 kronor, vilket är 4,4 procent lägre än måndagens stängningskurs. Sinch avser använda emissionslikviden till att stärka bolagets finansiella position efter förvärvet av Inteliquent och för att öka bolagets finansiella flexibilitet för nya förvärv.

Gamingbolaget Enad Global 7 redovisade på morgonen en nettoomsättning på 304 miljoner kronor för det första kvartalet (156) med stöd av genomförda förvärv. Ebitda-resultatet steg till 87 miljoner kronor (15).

Klädbolaget Wesc, som står i färd med att byta verksamhetsinriktning med tillhörande namnbyte till Vestum, har ingått avtal om förvärv av fyra bolag. Dessa är Containertjänst i Tyresö, Mälardalens Spår och Anläggning, GGAL Group samt Installera SW. Totalt uppgår köpeskillingen till 451 miljoner kronor på kassa- och skuldfri basis.

Spelkritikernas betyg för gamingbolaget Embracers spel Biomutant, som lanseras den 25 maj, visar på blandade omdömen, enligt sajten Metacritic som är en av de sajter som sammanställer betyg. På den digitala plattformen Steams globala försäljningslista, som berör förbokningar av pc-versionen, ligger spelet på tisdagsmorgonen på första plats.

Läkemedelsbolaget Oncopeptides har presenterat resultat från fas 3-studien Ocean som visar på att melflufen (Pepaxto) är minst lika effektivt som Celgenes Imnovid (pomalidomid). Detta enligt den oberoende granskningskommitténs bedömning.

Jefferies International har inlett bevakning på Getinge med rekommendationen köp. Riktkursen är 340 kronor, vilket kan jämföras med måndagens stängningskurs på 287:80 kronor för medicinteknikbolaget.

Intrum har fått höjd riktkurs av JP Morgan från 262 till 330 kronor med upprepad neutral rekommendation. Aktien stängde på 294:90 kronor i måndags.

På tisdagen är det premiär på First North för friskolebolaget Cedergrenska. Aktieerbjudandet på 130 miljoner kronor med teckningskurs 50 kronor inför noteringen övertecknades "kraftigt" enligt ett pressmeddelande från bolaget där teckningsgraden inte framgick. Teckningskursen på 50 kronor per aktie värderade bolaget till 500 miljoner kronor.

Även Arla Plast gör handelsdebut, fast på Stockholmsbörsen. Inför noteringen sålde befintliga ägare aktier till ett värde av 414 miljoner kronor till teckningskursen 46 kronor per aktie. Arla Plast värderades därmed till cirka 920 miljoner kronor. Erbjudandet blev "kraftigt övertecknat", hette det när erbjudandeutfallet presenterades.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?