OVZON: SAMARBETSAVTAL MED AIRBUS SOM BLIR ÅTERFÖRSÄLJARE (NY)

(Tillägg: efter andra stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Satelitbolaget Ovzon och flygtillverkaren Airbus har tecknat ett samarbetsavtal där Airbus som återförsäljare för Ovzon kommer att inkludera Ovzons satellitkommunikationstjänster i sin produktportfölj.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Airbus kommer integrera Ovzons lösningar i sitt erbjudande för satellitkommunikation och från slutet av 2021 kommer utbudet utökas med Ovzons egen satellit Ovzon 3, heter det.

Ovzon 3 är ett steg för att integrera satellitbaserat mobilt bredband med "högsta bandbredd" och med "de minsta terminalerna". Ovzon 3 är den första av ett antal andra egna planerade satelliter som Ovzon har, och som ska ge räckvidd med bolagets service.

I Ovzons rapport för det tredje kvartalet 2019 framgick att finansieringen av satelliten slutfördes under kvartalets gång, en summa om totalt 1,5 miljarder kronor. Därtill, under bolagets rapport för det fjärde kvartalet 2019, framgick det att satelliten är under produktion och planeras skjutas upp först under senare delen av 2021, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat.

Satelliten produceras av det amerikanska teknikbolaget Maxar.

Aktien rusade som mest över 11 procent på nyheten.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?