1515
NEW YORK: UBER STIGER EFTER HÖJDA PROGNOSER, S&P 500 +0,5%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna inledde tisdagshandeln med indexuppgångar, efter att på måndagen ha backat då marknaden oroade sig över den krisdrabbade kinesiska fastighetsjätten Evergrande.

Vid 16-tiden var Dow Jones industriindex upp 0,6 procent till 34.186, samtidigt som Nasdaqs kompositindex steg 0,5 procent till 14.782. Det breda S&P 500 avancerade 0,5 procent till nivån 4.379.

Federal Reserves räntemöte väckte också intresse. På onsdag ska centralbanken lämna sitt räntebesked, vilket väntas visa att man närmar sig ett offentliggörande av den planerade tidpunkten för att börja trappa ned de tillgångsköp som hjälpt till att stötta den ekonomiska återhämtningen.

På måndagen sjönk de amerikanska börserna i stället relativt kraftigt och S&P 500 stängde 1,7 procent ned.

Uber lyfte på tisdagen över 7 procent efter att ha höjt sina egna prognoser för innevarande kvartal. Bolaget räknar nu med att, för första gången, redovisa en kvartalsvinst på justerad ebitda-nivå. Uber räknar också med att redovisa bruttobokningar på cirka 23 miljarder dollar för innevarande kvartal.

Johnson & Johnson har uppgett att en boosterdos av bolagets vaccin mot covid-19 har en effektivitet på 94 procent om den ges två månader efter första dosen. Aktien var upp drygt 1 procent efter öppningen.

Apple steg också i handelsinledningen. Wall Street Journal rapporterade med hänvisning till anonyma källor att bolaget arbetar på Iphonefunktioner som ska kunna identifiera depression och kognitiva nedsättningar genom att använda sensordata.

Oljebolaget Conoco Phillips klev upp 2 procent efter att sektorkollegan Royal Dutch Shell på måndagskvällen meddelat att de ska sälja tillgångar till Conoco Phillips för 9,5 miljarder dollar.

Skidåkningsaktien Vail Resorts har uppgraderats till övervikt från tidigare jämvikt av Keybanc, som tror att aktien kommer att gynnas av stark efterfrågan på vintersemestrar. Vail Resorts noterades upp 1,9 procent.

Den amerikanska finansinspektionen SEC har inlett en granskning av spelförläggaren Activision Blizzard gällande "offentliggörande av anställningsförhållanden". Bolaget anklagades i somras för missförhållanden på arbetsplatsen, bland annat av sexuell natur. I juli stämdes bolaget av en arbetsförmedling i Kalifornien för att ha skapat en "grabbig arbetsplatskultur". Aktien pressades med drygt 2 procent.

Den amerikanska tioårsräntan var upp 1 punkt till 1,32 procent.


Graf: S&P 500 tisdagen den 21 september.

image

Bildkälla: Infront.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?