1515
VÅRD: HÄVT FÖRBUD ÄLDREBOENDE POSITIVT F OMSORGSAKTIER - ANALYS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Att den svenska regeringen nu hävt besöksförbudet på äldreboenden från och med 1 oktober är klart positivt för de svenska omsorgsbolagen Attendo, Ambea och Humana.

Det skriver Carnegie i en kommentar.

Beläggningsgraden i de hårdast drabbade regionerna, så som Stockholm, har minskat med cirka 10 procent sedan februari, utan några tecken på förbättring i augusti, skriver Carnegie.

"Men vi tror att det nya beslutet kommer att få en positiv effekt på inflyttningsgraden. Tillsammans med färre dödsfall bör det leda till att beläggningsgraden successivt börjar normaliseras igen", skriver Carnegie och pekar på att just detta hände i Finland när det landets regering lättade på besöksreglerna för äldreboenden i somras.

Carnegie anser att svenska omsorgsaktier fortfarande erbjuder stort värde, trots att kurserna har återhämtat sig rejält på sistone. Carnegie har köprekommendationer på Humana, Attendo och Ambea.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?