1515
Annons
BÖRSEN: OREGELBUNDEN ÖPPNING SPÅS, ERICSSON HANDLAS EX UTDELN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas visa en oregelbunden utveckling i onsdagens inledande handel, efter tisdagens uppgång i kölvattnet av positiva signaler från förhandlingarna mellan Ryssland och Ukraina.

Rysslands erbjudande om att "fundamentalt dra tillbaka" sina militära operationer från Ukrainas huvudstad Kiev och Tjernihiv kommer emellertid sannolikt att vara begränsat och taktiskt, rapporterar Bloomberg News.

Enligt en källa nära Kreml kommer tillbakadragandet inte att betyda vapenvila eller ett totalt tillbakadragande av trupper från områdena runt huvudstaden.

Värt att notera är att Ericsson, vars stämma på tisdagen nekade styrelsen och vd ansvarsfrihet, handlas exklusive utdelning. Även SBB och Skanska handlas exklusive utdelningar.

Vid 8.30-tiden noterades den tyska DAX-terminen såväl som Paris CAC40-terminen till minus 0,3 procent. Enligt IG Markets förhandel indikerades en utveckling kring nollan i den svenska öppningshandeln.

På tisdagen steg USA-börserna för fjärde dagen i rad. Breda S&P 500 adderade 1,2 procent till 4.632, motsvarande en uppgång på 0,5 procent räknat från Stockholmsbörsens stängning.

Den amerikanska tvåårsräntan steg på tisdagen tillfälligt över räntan för den tioåriga obligationen, för första gången sedan 2019 under USA:s handelskrig med Kina. Rörelsen förstärkte synen att Federal Reserves räntehöjningar kan öka risken för recession. Tidigt på onsdagsmorgonen pekar de amerikanska räntorna nedåt.

Asienbörserna gick åt skilda håll på onsdagen med nedgång i Tokyo och uppgångar i Hongkong och Shanghai.

Oljepriserna steg något och Brentoljan noterades strax över 111 dollar per fat.

I morgonens nyhetsflöde kan nämnas att Munters fått en order värd motsvarande cirka 1,1 miljard kronor från en samlokaliseringsoperatör för datacenter i USA.

Cavotec, som säljer utrustning till hamnar, har redovisat ett rörelseresultat för kvarvarande verksamhet om -1,7 miljoner euro för det fjärde kvartalet 2021 (-2,2) och en intäktsökning på 5,4 procent. Bolaget meddelade att en produktionsanläggning i Shanghai har inte kunnat leverera eller fakturera en väsentlig del av bokade order under slutet av det första kvartalet, på grund av nedstängningen i regionen.

Även elfordonstillverkaren Inzile och forskningsbolaget Diamyd Medical har lagt fram kvartalssiffror.

Utrustning från svenska industriföretag som Sandvik, SKF och Atlas Copco har sålts och levererats till organisationer i det ryska kärnvapenprogrammet visar dokument och avtal från ryska upphandlingar, rapporterar Expressen.

På rekommendationsfronten har SEB Equities inlett bevakning av Vitec med en köprekommendation och riktkurs 550 kronor. Aktien stängde på 477:50 kronor föregående handelsdag.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?