1515
BÖRSEN: TELE2 OCH KINNEVIK STIGER, OMXS30 -0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen har inlett tisdagen med handel under nollstrecket. Tele2 avser lämna en extra utdelning efter försäljning av T-Mobile vilket även lyfte störste ägaren Kinnevik. EQT har tagit en större position i Storytel som gladde marknaden.

Vid 9.40-tiden var OMXS30 ned 0,2 procent till nivån 2.390. Aktier för 1,8 miljarder var då omsatta på Stockholmsbörsen.

Tele2 och Deutsche Telekom ska sälja T-Mobile i Nederländerna till ett företagsvärde om 5,1 miljarder euro. När transaktionen har slutförts avser Tele2:s styrelse föreslå en extrautdelning om minst 11 kronor per aktie. Affären fick teleoperatörens aktie att stiga 0,6 procent. Störste ägaren Kinnevik, som även gick starkt på måndagen, var upp 1,2 procent.

Bland övriga vinnarpapper på storbolagslistan OMXS30 fanns Evolution och Volvo som var upp 1,2 respektive 0,8 procent och i motsatt ände backade Astra Zeneca och Atlas Copco omkring 0,9 procent.

Storytel som haft en småtrist kursutveckling under året steg 8,3 procent efter att EQT köpt aktier motsvarande en ägarandel på nära 10 procent i ljudboksföretaget. EQT-partnern Joakim Rubin föreslås till styrelsen och på morgonen meddelades även att Stefan Blom föreslås till ny styrelseordförande efter Rustan Pandays som väljer att kliva ned från posten efter elva år.

För att på kort sikt öka transparensen och anpassa förväntningarna från kapitalmarknaden har Enad Global 7 lämnat en indikativ prognos för tredje och fjärde kvartalet. Enligt en månadsuppdatering från Holdings framkom även att Carnegie som Nordea Fonder sålt hela sina innehav under augusti. Summan av morgonens nyheter resulterade i ett fall på 5,8 procent för gamingbolaget som rasat omkring 35 procent under augusti.

Pareto tycker att potentialen för Kambi i USA har halverats sedan storkunden Penn National Gaming köpt på sig en egen sportboksleverantör. Riktkursen kapas till 290 kronor från tidigare 636 kronor, men köprekommendationen kvarstår. Aktien var ned 2,6 procent till 222 kronor.

På rekommendationsfronten har Jefferies International sänkt sin rekommendation för Enquest till behåll från köp. Riktkursen sänks till 0:24 från 0:32 pund. Aktien sänktes 2,3 procent.

Savelend har via dotterbolag ingått samarbetsavtal med finska Bruk Financial Services som väntas ge 10 miljoner kronor i omsättning under 2022. Aktien belönades med en uppgång på 2,2 procent.

Qliro tappade 3,6 procent. Betaltjänstföretaget figurerade i måndagens upplaga av SVD i mindre smickrande dager när tidningen belyste att näthandel med betalning via Qliro resulterade i en uppsjö av reklam från bolaget om blancolån, som är en ökande form av skuldsättning bland svenskarna.

Diagram: Stockholmsbörsens OMXS30 tisdagen den 7 september

image


Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?