Annons
NEW YORK: MUNTER BÖRSÖPPNING, DOCUSIGN STIGER, S&P 500 +0,8%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande amerikanska börserna inledde veckans sista handelsdag med uppgångar på fredagen. Marknadsaktörerna fortsätter att smälta den senaste tidens budskap från centralbankerna och blickarna riktas bland annat mot de amerikanska inflationssiffror som läggs fram på tisdag nästa vecka.

Vid 15.50-tiden hade Dow Jones industriindex ökat 0,4 procent till 31.909. Nasdaqs tekniktunga kompositindex hade stigit 1,2 procent till 12.004 medan det bredare indexet S&P 500 var upp 0,8 procent till 4.037.

En rad Fed-ledamöter håller tal senare på fredagen inför den tysta period som inleds på lördagen i väntan på centralbankens nästa FOMC-möte.

Bland aktier på grönt fanns teknik- och tillväxtaktier som Tesla, Apple, Alphabet och Amazon, med uppgångar om 0,9-2,2 procent.

På nyhetsfronten uppger Reuters att Tesla överväger att starta ett litiumraffinaderi på Texas kust för att där säkra tillförseln av en nyckelkomponent till batterier för att förse den ökande efterfrågan av elbilar.

T-Mobile sjönk i stället med 1,6 procent. Nätoperatören meddelade att aktier på upp till 14 miljarder dollar kan komma att återköpas fram till slutet av september nästa år.

Caterpillar, som bland annat tillverkar anläggningsmaskiner och motorer, avancerade cirka 2,8 procent efter att ha nått en skatteuppgörelse med amerikanska skattemyndigheten IRS.

Docusign, som tillhandahåller tjänster som underlättar signering av elektroniska dokument, lyfte 9 procent efter kvartalssiffror som överträffade vad analytiker räknat med.

Vapentillverkaren Smith & Wesson tappade i stället över 6 procent i spåren av sämre siffror än väntat i det senaste kvartalet.

Digital Media Solutions lyfte nära 75 procent efter ett uppköpsbud från Prism Data.

Den amerikanska tioårsräntan var ned 7 punkt till 3,26 procent.


Graf: S&P 500 fredagen den 9 september

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera