1515
MICROPOS MEDICAL: PLANERAR FÖRETRÄDESEMISSION CA 25 MLN KR (NY)

(Tillägg: delat av tredje stycket samt hela sista stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen i Micropos Medical har beslutat att genomföra en företrädesemission på cirka 25 miljoner kronor.

Planen är att genomföra emissionen med start i slutet av juni 2021, allt med hänsyn till de restriktioner som råder i och med ettårsregeln i förhållande till föregående emission, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

De detaljerade betingelserna för emissionen ska fastläggas under första halvan av juni. Godkännande krävs från bolagsstämma.

Micropos Medical pekar på att covid-19-pandemin i stort sett har blockerat all kundbearbetning under året med stränga rese- och besöksrestriktioner. Det står också klart att det kommer att krävas ökade framtida marknadsförings- och säljinsatser och bolaget kommer därför att behöva ett kapitaltillskott, skriver Micropos Medical.

Målsättningen är att kapitaltillskottet ska vara tillräckligt för att nå lönsamhet.

Micropos Medical introducerade i fjol Raypilot Hypocath, ett system för realtidspositionering vid strålningsbehandling av prostatacancer. Produkten har fått ett positivt mottagande och nya aktiva användare finns nu i Italien, Storbritannien, Tyskland, och Österrike, skriver bolaget. Förberedelser för regulatoriskt godkännande i USA pågår.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?