Annons
Genova: Inför Q4-rapporten: Risken har minskat
Vi upprepar rekommendationen Behåll och höjer riktkursen till 66 SEK (57).

Viktiga resultat

Vi förväntar oss att Genova kommer att redovisa hyresintäkter på 102 miljoner kronor i fjärde kvartalet, 2 miljoner kronor högre än tredje kvartalet, drivet av slutförandet av projekt (Handelsmannen i Norrtälje).


Vi räknar med en marginal för driftsöverskottet på 66,1 procent i fjärde kvartalet, vilket är 2,2 procentenheter lägre än fjärde kvartalet 2021. Detta beror på högre underhålls- och energikostnader. Vi förväntar oss sänkt fastighetsvärde med 1 procent i kvartalet, drivet av högre avkastningskrav till följd av högre räntor.Prognosöversyn

Vi har konsoliderat Järngrinden efter att bolaget passerat 50 procent ägande (nu 51 procent). Vi har också inkluderat företrädesemissionen i januari med en utspädningseffekt på cirka 8 procent.


Vi behåller våra prognoser för fastighetsvärdet under vår prognosperiod, vilket innebär en nedgång med 3 procent för 2023.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera