1515
Annons
SJR: FÖRBÄTTRAT RESULTAT 1 KV, POSITIV TREND FORTSATT 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bemanningsföretaget SJR:s nettoomsättning uppgick till 96,8 miljoner kronor (101) under det första kvartalet 2021.

Ebita-resultatet ökade till 6,7 miljoner kronor (3,9) och ebita-marginalen var 6,9 procent (3,8).

Rörelseresultatet, ebit, ökade till 6,4 miljoner kronor (3,6) vilket ger en rörelsemarginal om 6,6 procent (3,5).

Nettoresultat blev 5,0 miljoner kronor (2,7) motsvarande 0:46 kronor per aktie (0:25).

Kassaflödet från den löpande verksamheten ökade till 8,9 miljoner kronor (1,4).

"Den successivt ökade efterfrågan under kvartal 4 2020 har fortsatt under kvartal 1 2021. Efterfrågan i konsultverksamheten har under kvartalet successivt ökat till i stort sett samma nivåer som före pandemin och även rekryteringsverksamheten tog ett rejält kliv under senare delen av kvartalet, men har fortfarande en bit kvar till nivåerna före pandemin", skriver vd Kent Sangler i rapporten.

Omsättningen i konsultverksamheten har ökat i samtliga regioner jämfört med föregående kvartal. I rekryteringsverksamheten har majoriteten av enheterna ökat sin omsättning jämfört med föregående kvartal, i övriga enheter har den ökade efterfrågan under kvartalet ännu inte hunnit få genomslag i omsättningen. Lönsamheten är förbättrad i samtliga regioner i förhållande till föregående kvartal.

"Inledningen av kvartal 2 har fortsatt med samma positiva trend i samtliga regioner. Det pågående arbetet med att ytterligare effektivisera verksamheten och ta nya marknadsandelar fortsätter", skriver Kent Sangler.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?