1515
BÖRSEN: GLATT INDEX TROTS OVISST PRESIDENTVAL, OMXS30 +1,4%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen handlades högre på tisdagen, en dag som även innebar presidentvaldag i USA. Rapportsäsongen gick vidare och spekulationer riktades mot det amerikanska valresultat som tidigast väntades bli klart på onsdagsmorgonen svensk tid.

Aktieägarna i SAS-ägare ställdes inför en tuff kursreaktion, när många nyemitterade aktier började handlas som stamaktier.

Vid stängning hade Stockholmsbörsen handlats upp med 1,4 procent till 1.772 och aktier för 19,6 miljarder kronor hade omsatts på Stockholmsbörsen.

I täten för OMXS30 gick Electrolux och H&M med uppgångar på 5,3 respektive 4,0 procent. Svagast bland de stora var Essity och Sandvik, som tappade 1,3 respektive 1,5 procent.

Sandviks vd Stefan Widing sade på tisdagen att fokusskiftet mot tillväxt inte innebär något hot mot bolagets mål om att rörelsemarginalens lägstanivå ska vara 16 procent eller mer under en lågkonjunktur.

Securitas omsättning och resultat för tredje kvartalet var i linje med förväntningarna. Bolaget uppgav att det återinför sitt tidigare utdelningsförslag på 4:80 kronor per aktie. Aktien handlades upp 0,7 procent.

SAS aktie sjönk med 29 procent på tisdagen, som var första dag för ordinarie handel med de nya stamaktier som emitterats för att undsätta bolaget. Antalet handlade aktier är nu 7,3 miljarder, efter en utspädning med 95 procent.

En annan förklarlig kurssättning var Qliro Group, som föll med 51 procent på första handelsdagen utan rätt till utdelning av teckningsrätter för nya aktier i CDON.

Sinch var en av dagens stora vinnare. Bolagets omsättning och resultat var högre än väntat och den organiska tillväxten var hela 35 procent. Bolaget uppgav att det inte ser någon större inverkan av covid-19. Aktien lyfte 11 procent och bolaget har nu ett marknadsvärde på cirka 53 miljarder kronor.

SBB tillhörde vinnarna efter sitt delårsresultat. Förvaltningsresultat, driftsöverskott och hyresintäkter var samtliga mer än fördubblade i det tredje kvartalet, jämfört med samma period i fjol. Aktien steg med 6,4 procent.

Även Scandic rapporterade och sjönk 1,5 procent. Hotellbolagets ebitda-resultat var 90 miljoner kronor, vilket var klart bättre än Infronts analytikerkonsensus på -280 miljoner kronor. Baserat på nuvarande bokningstakt förväntas dock beläggningen i november bli lägre än i oktober.

Det First North-listade halvledarbolaget Sivers stack iväg 10 procent uppåt, på beskedet att bolaget fått en kinesisk 5G-order från Siemens Healthineers.

Taktätningsbolaget Nordic Waterproofings var en annan vinnare. Resultatet steg med 20 miljoner till 98 miljoner i tredje kvartalet, och rörelseresultatet steg till 133 miljoner på samtidig förbättrad rörelsemarginal. Aktien handlades upp 12 procent.

Husvagns- och husbilsbolaget Kabe tappade 9,2 procent efter att ha visat upp lägre omsättning och halverad vinst jämfört med tredje kvartalet i fjol.

Venue Retail Group lyfte 18 procent. Bolaget ska bygga om cirka 100 butiker till och med mars 2021. Enligt bolaget är det nya konceptet "det bästa från Accent, Morris och Rizzo".Bild: OMXS30 tisdagen den 3 november

image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?